شنبه / ۲۱ تیر / ۱۴۰۴ Saturday / 12 July / 2025
×
رئیس اداره جهاد کشاورزی چهارباغ در ستاد پیشگیری از ساخت و ساز غیر مجاز گفت: سال گذشته ۲ هزار و ۷۴۰ هکتار از اراضی این شهرستان، آزادسازی شده‌اند.
آزادسازی ۲ هزار و ۷۴۰ هکتار از اراضی چهارباغ

به گزارش اختصاصی خبرنگار گروه اجتماعی شبکه خبری «چهارباغ رسا»، سعید محمدی امروز پنج شنبه در ستاد پیشگیری از ساخت و ساز غیر مجاز چهارباغ، گفت: یکی از وظایف اصلی جهاد کشاورزی حمایت از تولید و اقتصادی کردن کشاورزی است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی چهارباغ با اشاره به اینکه یکی از دلایل ساخت و ساز غیر مجاز و تغییر کاربری اراضی، اقتصادی نبودن کشاورزی است، افزود: کشاورزی به معنای عام صرفه اقتصادی ندارد و افراد را به سمت تغییر کاربری غیر مجاز سوق می‌دهد.

وی ترویج کشاورزی را هدف اصلی این مجموعه در چهارباغ دانست و اظهار داشت: کشاورزی سنتی پاسخگوی هزینه‌ها و ارزش افزوده برای زمین، نیست لذا باید کشاورزی را به سمت اقتصادی شدن و رغبت کشاورزان به مقوله تولید است.

محمدی تصریح کرد: جهاد کشاورزی با تأکید استاندار البرز ترویج ساخت گلخانه‌ها و بهره‌برداری در محیط‌های کشت کنترل شده را بر عهده دارد، چهارباغ رتبه اول ایجاد گلخانه را در استان البرز به خود اختصاص داده و مهد گل پامچال است.

رئیس جهاد کشاورزی چهارباغ با اشاره به بهره‌برداری ۴۵ هکتار گلخانه در سال گذشته و برگزاری ۲ همایش ترویج گلخانه‌ها، گفت: ۳۰ هکتار گلخانه آماده افتتاح بوده و در هفته جهاد کشاورزی، ۳ گلخانه برای بهره‌برداری پیشنهاد شده است.

وی با تأکید بر اینکه سال ۱۴۰۳ و امسال، سطح گلخانه‌ها به ۲۴۰ هکتار رسیده و ۱۲۰ هکتار گلخانه پروانه تأسیس گرفته‌اند، افزود: تسهیلات یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش روی آن‌ها است و جهاد کشاورزی هم در این راستا نمی‌تواند کمک کند.

محمدی به صدور مجوز احداث ۲۵ هکتار سایبان باغ در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: تولیدات محصولات باغی در محیط نیمه کنترل شده برای مقابله با سرمازدگی، بیماری‌ها و آفات در این مجموعه دنبال شده و کیفیت تولید ارتقاء می‌یابد.

رئیس جهاد کشاورزی چهارباغ با اشاره به اینکه چهارباغ اولین شهرستان کشور است که مجوز یک هکتار گلخانه باغ را صادر کرده و در حال بهره‌برداری است، تصریح کرد: ۵ هکتار درخواست جدید داریم که با صدور مجوز شروع به کشت می‌کنند.

وی در ادامه گفت: چهارباغ به واسطه آب و هوای خوب، زمین‌های حاصلخیر و قرابت با تهران و کرج همواره مورد طمع افراد سودجو بوده و عده‌ای با توجه به ارزش افزوده اراضی پس از تغییر کاربری به این مسئله روی می‌آورند.

محمدی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی در زمینه شناسائی تغییر کاربری اراضی دغدغه‌ای ندارد، افزود: سامانه کشت یار، ۱۳۱ و مکاتبات شهرداری و بخشداران به ما کمک شایانی کرده و پیشگیری از این موضوع را تسهیل می‌کند.

رئیس جهاد کشاورزی چهارباغ به شناسائی ۳ هزار و ۵۰۱ تغییر کاربری غیرمجاز در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: با تدبیر دادستان چهارباغ و آغاز پلمب ساخت و ساز غیرمجاز، شناسائی مالکان سرعت بیشتری گرفت.

وی با بیان اینکه چهارباغ با توجه به سطح گسترده تغییر کاربری، جزء ۳ شهرستانی است که در البرز برای آن یگان حفاظت از اراضی منصوب شد، تصریح کرد: در سال گذشته ۲ هزار و ۷۴۰ هکتار از اراضی آزادسازی شده‌اند.

گلاویژ اصحابی – چهارباغ رسا

انتهای خبر/ س

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *