رضا کیاپاشا در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری «چهارباغ رسا»، گفت: یکی از دغدغههای اصناف و کسبه که زمینه ساز رقابتهای نادرست شده، برگزاری حراجها و فروشهای فوقالعاده غیر واقعی است، بنر نصب میشود اما تخفیفی در کار نیست.
بازرس صنعت، معدن و تجارت البرز با اشاره به اینکه برخی از واحدهای صنفی علی رغم برخورد، ۳ سال به بهانه تغییر شغل حراج گذاشتهاند، افزود: فروش فوقالعاده و حراج ۴ سال در بار قابل انجام است و بازه زمانی هر کدام حداکثر یک ماه خواهد بود.
وی اظهار داشت: حراج باید پایان فصل یا به واسطه راهاندازی مغازه جدید باشد اما در فروش فوقالعاده این موضوع مطرح نیست، فروش فوقالعاده باید ۱۵ درصد پایئنتر از قیمت تعادلی و قیمت عرف بازار و حراج حداقل ۱۵ درصد پائینتر از قیمت خرید کالا باید باشد.
کیاپاشا با اشاره به اینکه متأسفانه فروش فوقالعاده یا حراج ۷۰ الی ۸۰ درصدی بدون توجه به قیمت خرید کالا یا سود مجاز صنف مربوطه در بازار مشاهده میشود، تصریح کرد: فروش فوقالعاده ۸۰ درصد تخفیف صنف پوشاک با سود مجاز ۲۰ درصد واقعی نیست.
بازرس صمت البرز حراج غیر قانونی و تبلیغات خلاف واقع را تخلف دانست و گفت: هر کدام احکام مجزائی در شعب تعزیرات حکومتی دارد در نتیجه واحد صنفی برای برگزاری حراج و فروش فوقالعاده باید از اتحادیه مربوطه مجوز اخذ کند و مستندات ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه کلیه اجناس واحد صنفی مشمول حراج یا فروش فوقالعاده باشد، افزود: برخی از واحدهای صنفی تبلیغات گسترده انجام میدهند اما پس از مراجعه مشتریان تنها یک ویترین را به آنها پیشنهاد میدهد درحالیکه این اقدام تخلف است.
کیاپاشا ارائه فاکتور خرید را ضروری دانست و اظهار داشت: باید لیست کالاهای موجود و قیمت آنها در واحد صنفی توسط اتحادیه برای فروش فوقالعاده یا حراج تائید شود، لذا از امروز شنبه طرح برخورد با فروش فوقالعاده و حراجهای غیرقانونی اجرا میشود.
بازرس صمت البرز با اشاره به اینکه طرح نظارتی مذکور تا پایان سال ادامه دارد، تصریح کرد: نداشتن مجوز حراج از اتحادیه مشمول برخورد تعزیراتی شده و در مرحله اول جریمه میلیونی به دنبال دارد که برای واحدهای صنفی قاعدتاً به صرفه نیست.
گلاویژ اصحابی – چهارباغ رسا
انتهای خبر/ س
دیدگاهتان را بنویسید