عباس میرزاوند در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری «چهارباغ رسا»، به مناسبت ۱۴ آبان روز فرهنگ عمومی گفت: فرهنگ مجموعهای از آداب و رسوم مردم در رفتارهای اجتماعی با معیارهای گوناگون گفته میشود که نقش تعیین کنندهای در محیط اطراف ما دارد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد چهارباغ با اشاره به اینکه فرهنگ ابزاری است که حکومتها و دولتها برای رسیدن به مقصد آرمانی از آن استفاده میکنند، افزود: مجموعه رفتارهای افراد در جامعه، فرهنگ عمومی نامگذاری شده است.
وی فرهنگ عمومی را شاکله مسائل اجتماعی دانست و اظهار داشت: قانون مداری، انضباط جمعی، احترام به یکدیگر، احساس مسولیت در برابر امور محوله از جمله این موارد است.
میرزاوند با اشاره به اینکه ارتقاء فرهنگ عمومی در خانواده توسعه آن را در جامعه به دنبال دارد، تصریح کرد: با توجه به نظام فرهنگی کشور، در چهارباغ اولویتهای موضوعی مد نظر قرار دارد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارباغ تحول انقلابی در ساختار فرهنگی کشور را مطالبه رهبر معظم انقلاب دانست و ادامه داد: منظومه فکریایشان تحول در راهبری گزارههای اصلی و ذهنیت حاکم بر فرهنگ است.
وی با اشاره به اینکه انسجام ملی، امیدآفرینی، خودباوری، پرهیز از اسراف و تجمل گرائی از جمله راهبردهای تحقق جامعه آرمانی است، گفت: نقشه مهندسی فرهنگی البرز با ۵ محور تدوین شده است.
میرزاوند افزود: شورای فرهنگ عمومی چهارباغ به ریاست امام جمعه و نائب رئیسی فرماندار چهارباغ، ترویج سبک زندگی ایرانی – اسلامی را در دستور کار قرار داده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد چهارباغ با اشاره به تبلیغات دشمن برای گرایش جوانان به فرهنگ غربی، اظهار داشت: جوامع غربی به دنبال تضعیف سبک زندگی ایرانی – اسلامی هستند.
وی با تأکید بر اینکه دشمن به دنبال ضعف بنیان خانواده با الگوهای غربی و افزایش نرخ طلاق در جامعه است، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم حاشیه نشینی تسری پیدا کند زیرا حاشیه نشینی در کنار شهرها میتواند فرهنگ خود را از اقلیت به اکثریت غالب کند و شهرها را دستخوش چالشهای مختلف نماید.
میرزاوند گفت: با توجه به ضعف فرهنگی جوامع مذکور، کانون هویتی آنها دچار تزلزل میشود و عواقب جبران ناپذیری برای کلانشهرها به همراه دارد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارباغ با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی به مقوله ناکارآمدی مدیریتی در جلب اعتماد عمومی میپردازد، افزود: اگر ما نتوانیم به رسالت خدمتگزاری که به مردم داریم را عمل کنیم، نمیتوانیم اعتماد عموم مردم را جلب کنیم و این بیاعتمادی وفاق و فرهنگ همدلی و هم افزایی با مشارکت مردم را دچار ناملایمات خواهد کرد.
وی اظهار داشت: باید با برنامهریزی ناکارآمدی مدریتی را به حداقل رسانده و از مسئولین دلسوز در جامعه استفاده کنیم تا خلاء اعتماد مردم احساس نشود.
میرزاوند با اشاره به کمبود زیرساختهای فرهنگی تصریح کرد: در حال حاضر در ۴ منطقه ملک آباد، مهدی آباد، شهرک ابریشم و چهارباغ تنها یک فرهنگسرا وجود دارند که در مهدی آباد احداث شده است وامیدواریم هرچه سریعتر کلنگ فرهنگسرای ملک اباد و طرح مطالعاتی فرهنگسرای شهرک ابریشم نهایی شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد چهارباغ گفت: چهارباغ نیازمند فرهنگسرای جوان و عمومی است تا کودکان، نوجوانان و جوانان که سرمایههای اجتماعی برای جامعه هستند را در مسیر صحیح، سوق و آموزش داده و مسیر رشد و تعالی را برای آنها ترسیم کرد.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی چهارباغ بالاترین نهاد تصمیم گیرنده در موضوعات فرهنگی است که ریاست آن را حجت الاسلام دربانی امام جمعه شهرستان بر عهده دارد و بر اساس مسائل روز محلی، شهرستانی، ملی و فراملی با خرد جمعی در آن تصمیمگیری و تصمیمسازی انجام میگیرد.
میرزاوند با اشاره به اینکه چهارباغ به نسبت سایر نقاط با چالشهای فرهنگی کمتری مواجه است، اظهار داشت: ندامتگاه و زندان قزلحصار طی سالهای گذشته ناهنجاریهایی در نواحی منفصل چهارباغ به وجود آورده است که با تدبیر مسولین استان، پیگیری مدیران و دلسوزان فرهنگی شهرستان، امید آن داریم که انتقال این دو مرکز هرچه زودتر اتفاق بیفتد و مطالبه مردم شهرستان محقق شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارباغ، تصریح کرد: خوشبختانه با ارتقاء چهارباغ به شهرستان، اجرای برنامههای فرهنگی، خدماتی و اجتماعی و ناهنجاریهای آن را به حداقل رسانده است ولی این خدمات به جهت تازه تأسیس بودن شهرستان چهارباغ با سرعت بیشتری در راستای رضایت مردم و جامعه دوستدار فرهنگ، ادب و هنر باید ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به لزوم ارتقاء زیرساختهای فرهنگی و دارا بودن بیش از ۸ هزار مجتمع آپارتمانی شهرک ابریشم، گفت: ساخت فرهنگسرا یکی از اولویتهای ساختاری این منطقه باید باشد.
میرزاوند به اختصاص یک زمین در ملک آباد توسط مدیریت شهری برای ساخت فرهنگسرا اشاره کرد و افزود: ضمن قدردانی از مهندس موسوی شهردار و اعضای شورای شهر در ساخت المان شهدای گمنام و همراهی در تحقق برنامههای فرهنگی شهرستان، اقدامات مطالعاتی انجام شده وامیدواریم این مهم در راستای توسعه فضاهای فرهنگی با سرعت بیشتری مراحل اداری آن طی شود و به مرحله عملیاتی برسد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی چهارباغ اظهار داشت: طی ۸ ماهه سال جاری ۱۳ جلسه شورای فرهنگ عمومی بصورت منظم برگزار شده که ۸ جلسه آن طبق روال و در چارچوب آییننامهها و ۵ جلسه با توجه به اقتضای موضوعات پیشبینی نشده بصورت فوقالعاده برگزار شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد چهارباغ با اشاره به اینکه در مجموع جلسات شورای فرهنگ عمومی در سال جاری به ۴۹ دستور جلسه پرداخته است، تصریح کرد: ۷۹ مصوبه در راستای اقدامات فرهنگی، ملی – مذهبی و آئینی محقق شده است.
میرزاوند گفت: درباره ماحصل جلسات میتوان به موضوعات جهاد تبیین، اقناع فرهنگی که شامل عفاف و حجاب، امر به معروف و نهی از منکر در مدارس و سطح شهرستان، جشنها و مراسمات ملی – مذهبی وامید آفرینی اشاره کرد که در شورای فرهنگ عمومی به این موارد پرداخته میشود.
وی با اشاره به اینکه چهارباغ ۷ محله کم برخوردار ذیل قرارگاه اجتماعی دارد، گفت: سعی داشتیم تمرکز برنامههای بومی و محلی، ارتقاء زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی را در راستایامیدآفرینی و جلب اعتماد عمومی وی این مناطق باشد.
گلاویژ اصحابی – چهارباغ رسا
انتهای خبر/ س
دیدگاهتان را بنویسید