سه شنبه / ۱۸ دی / ۱۴۰۳ Tuesday / 7 January / 2025
×
این روز‌ها در کمپ ماده ۱۶ چهارباغ، مددجویان نه تنها راه و رسم بازگشت به زندگی را می‌آموزند بلکه به تولید و اشتغال روی آورده‌اند.
تَرک با چاشنی اشتغال در کمپ ماده ۱۶ چهارباغ

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «چهارباغ رسا»، ساختمان‌های مخروبه، پارک‌ها، زیر پل‌ها و هر کوچه پس کوچه‌ای، پاتوقی شده برای معتادانی که بی‌خانمان‌اند و به آن‌ها می‌گویند «متجاهر».

معتاد متجاهر بر اساس قانون مبارزه با مواد مخدر باید به شکل اجباری برای ترک اعتیاد به مراکز درمان، بازتوانی و کاهش آسیب اعتیاد برده شود تا پس از گذشت مراحلی به زندگی دوباره خود بازگردد.

 

اشتغال در کمپ ماده ۱۶ چهارباغ

طبق ماده ۱۶ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، معتاد متجاهر با دستور مقام قضایی برای مدت یک تا ۳ ماه در مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش آسیب نگهداری می‌شود.

مرکز ماده ۱۶ چهارباغ هم پناهی شده برای آن‌هایی که از زندگی سیر شده‌اند، خانه‌ای برای بهبودی، هر چند به اجبار. بین آن‌ها پیر و جوان دیده می‌شود و هر کدام کاری انجام می‌دهند.

 

اشتغال در کمپ ماده ۱۶ چهارباغ

 

بعضی از آن‌ها تحت تأثیر مصرف مواد مخدر دندان سالمی در دهان ندارند، رنگ پوست‌شان تیره است، خطوط روی صورت‌شان هم زیاد است، این‌ها تنها بخشی از ترکش‌های اعتیاد است.

اما آمده‌اند تا کمی روی خودشان کار کرده و گذشته تلخ خود را جبران کنند، نمی‌خواهند فرصت به دست آمده را از دست بدهند، مسئولین هم دست آن‌ها را گرفته‌اند و تا بهبودی ر‌ها نمی‌کنند.

 

اشتغال در کمپ ماده ۱۶ چهارباغ

همین دو روز پیش مدیران چهارباغ راهی مرکز ماده ۱۶ شدند تا از نزدیک شاهد فعالیت این مجموعه و خدماتی که به مددجویان داده می‌شود، باشند و در صورت نیاز تسهیلگری کنند.

محمدرضا البرزی فرماندار چهارباغ، حجت الاسلام دربانی امام جمعه، مصطفی جلیلی دادستان، سرهنگ چراغی فرمانده فراجای چهارباغ و جمعی از مسئولین شهرستان در این بازدید حضور داشتند.

 

اشتغال در کمپ ماده ۱۶ چهارباغ

دادستان چهارباغ در حاشیه این بازدید به خبرنگار چهارباغ رسا می‌گوید: کمپ ماده ۱۶ شهرستان چهارباغ از مراکز ممتاز بازپروری البرز است و با ظرفیت بالغ بر ۳۰۰ نفر در درمان و کاهش آسیب‌های مواد مخدر نقش مؤثری دارد.

کارگاه‌های تولید عروسک، قطعات برقی نظیر کلید و پریز، بازسازی ظروف تفلون، تراشکاری از جمله صنایع فعال در مجاورت این مرکز هستند.

تمامی کارگر‌های مراکز مذکور، مددجویان کمپ هستند. البته در کمپ ماده ۱۶چهارباغ واحد نانوایی مستقل با پخت روزانه ۱۷۰۰ قرص نان لواش هم فعالیت دارد.

 

اشتغال در کمپ ماده ۱۶ چهارباغ

دوره بازپروری بیماران طبق گفته پزشک کمپ ۳ تا ۶ ماه است که مراقبت بعد از خروج، به زمان بیشتری نیاز دارد.

اگر چه اعتیاد یا بلای قرن این روز‌ها به شدت در جامعه ریشه دوانده است اما تعامل دستگاه‌های اجرائی، برخورد با سوداگران مرگ و اجرای طرح هائی برای پیشگیری و بازگشت افراد به زندگی کارساز خواهد بود.

گلاویژ اصحابی – چهارباغ رسا

انتهای خبر/ س

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *